Снимка: БулфотоАндрей Райчев обяви, че скоро ще настъпи краят на пандемията

...
Снимка: БулфотоАндрей Райчев обяви, че скоро ще настъпи краят на пандемията
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Наближава краят на пандемията, Борисов ще бъде №1 на изборите

Снимка: Булфото

Андрей Райчев разгласи, че скоро ще настъпи краят на пандемията от ковид. Социологът прогнозира също, че Борисов ще бъде №1 на парламентарните избори през март.

Наближава краят на историята с пандемията, хепиендът се споделя ваксина. Така счита социологът Андрей Райчев, който бе посетител на предаването " Политически НЕкоректно " по БНР. Райчев напомни, че напролет е планувал, че всичко ще свърши като с радиопиесата на режисьора Орсън Уелс през 1938 година, написа Novini.bg.

" Така ще свърши и тази приказка. Аз съм сигурен, че сме пред края ни. Това, в което живяхме, е доста повече мит, в сравнение с действителност ", уточни Райчев, който не отхвърля съществуването на вируса или заплахата му за някои категории хора.

Ако се съди по процентите, декларирали подготвеност да се имунизират българи, то това значи механически към два милиона ваксини, които ще се слагат за към един милион часа, пресметнал е социологът, който назова това " доста тежка интервенция ", само че предвижда, че " кошмарът ще спадне ". 

Предстоят няколко месеца побутване на опашка на хора, които считат имунизацията за избавление, сподели Андрей Райчев. 

Той е на мнение, че властта е издържала на доста тежък напън и сега хората не покачват опозиционните си настроения, в това число с приемането на  настоящето триседмично затваряне, което на по-ранен стадий нямаше по какъв начин да се случи.

" Борисов с инстинкта си на политическо животно реши, че има нов стадий, че това ще се одобри. Това го върна в разговора с хората ", разяснява Райчев. По думите му министър председателят най-вероятно ще успее да бъде номер едно на идните избори, което " не значи болшинство или ръководство ".

Центърът на Борисов е заплашен от друга центристка партия с харизматичен човек, например Слави Трифонов, разяснява още Райчев. На тези първи избори обаче " като нова партия той играе единствено една игра – за легитимация, за еднаквост ", добави той.

България не е имала по-успешна външна политика от сегашната, съобщи Андрей Райчев, визирайки премиера Бойко Борисов и връзките му с водачи и от Запада и от Изтока. " Това е доста комплициран танц, личен танц. Ако вземем поради, че това е човек, който не знае непознат език, това е персонален триумф, дипломатически гений ", съобщи политическият анализатор.

Всяка балканска страна си има по една " Македония ", акцентира в разбора си Андрей Райчев. По думите му всички имаме подобен проблем и сме базово под съмнението за шовинизъм.

Според Райчев със Северна Македония се " разправяме за сенки и неща, които в Германия звучат като нещо надълбоко архаично ". За него по-доброто решение е било да се подчертава на културния и учебен продан.

" Това, за което би трябвало да настояваме, е те да гледат български филми и да открият, че всичко схващат и няма потребност от преводач, или да слушат български професор, който приказва на български и нищо не се случва. А че разликата сред нас ще остане, ще остане. Както сред чехи и словаци, сред германци и австрийци ", сподели още Андрей Райчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР